Rekisteriseloste ja Tietosuoja

REKISTERISELOSTE JA TIETOSUOJA

Rekisteriseloste ja tietosuoja päivitetty 25.3.2020.

Suomen henkilötietolaki (523/1999) 10 §
Sähköisen viestinnän tietosuojalaki (917/2014)
http://finlex.fi/fi/

Rekisterin ylläpitäjä ja yhteyshenkilöt
Oy Sebwil Ab, Y-tunnus 2315217-0
Kay Hartwallintie 2, 01150 SÖDERKULLA
Sofi Tuomolin +358 45 327 5037 // Mia Tuomolin-Sundman +358 45 899 7107
mail@sebwil.fi

Rekisterin nimi ja ylläpidon peruste
• Sebwil:in henkilötietolain §19 mukainen asiakasrekisteri
• Yrittäjän viikkokirje

Rekisteriin liittyvä sivusto
• https://www.sebwil.fi/

Oy Sebwil Ab viittaa tässä rekisteriselosteessa käyttäjään.
Käyttäjä on sivustolla käyvä henkilö, asiakas ja erilaisiin arvontoihin/kilpailuihin osallistuva henkilö, yritys, yhteisö tai yrittäjä.

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus
Asiakasrekisterimme koostuu kotisivun-, oheisohjelmien-, saunayogan, sähköpostilistan sekä verkkokaupasta erilaisten tuotteiden ostamisen kautta postituslistalle saaduista henkilötiedoista.

Henkilötietojen käyttötarkoitus on Sebwilin ja meidän asiakkaiden sekä sähköpostilistan olevien välisen
• asiakassuhteen ylläpitäminen, kehittäminen, hoitaminen ja yhteydenpito
• palvelujen toteuttaminen
• asikaspalvelun, toiminnan ja sivustojen kehittäminen
• mielipidetutkimusten toteuttaminen
• tuotteiden ja palveluiden markkinointi sekä tietojen tilastointi ja analysointi
• jälleenmarkkinointi käyttäen Facebookin, Instagramin, Googlen ja sähköpostimarkkinointiin tarkoitettuja työkaluja
• kumppanuusmarkkinoinnin toteuttaminen

Käyttäjää tiedotetaan sivustojen uutisista ja ajankohtaisista tapahtumista henkilötietolain mukaisesti. Käyttäjä hyväksyy, että yritys lähettää sähköpostin välityksellä myös suoramarkkinointi-, mielipide, suoramainontamateriaalia tai muihin näihin rinnastettaviin osoitteellisiin lähetyksiin.
Sähköpostilistalle liittynyt käyttäjä voi milloin tahansa poistaa tietonsa rekisteristä kussakin kirjeessä mainitun linkin kautta (linkki on joko englanninkileinen; ”unsubscribe” tai suomenkielinen; ”poistu listalta”). Voit myös ottaa yhteyttä sähköpostiosoitteeseen mail(at)sebwil.fi.

Rekisterin sisältö
Rekisteriin kerätään seuraavia tietoja:

  • Etunimi ja Sukunimi
  • Sähköpostiosoite
  • Yhteystiedot kuten osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite
  • Asiakassuhteen ylläpitoa koskevat tiedot; laskutus- ja maksutiedot, tilaustiedot, myyjä- ja kumppanitiedot, asiakaspalautteet, yhteydenotot, peruutustiedot sekä arvonta- ja kilpailuvastaukset
  • Mahd. muut asiakassuhteen ylläpitämiseen ja yhteydenpitoon liittyvät tiedot
  • Asiakassuhteen liittyvät luvat ja suostumukset
  • Sivuston käyttäjän sähköpostiviestit
  • Käyttäjän käyttötiedot, kuten esimerkiksi, toimintojen ajankohta, sivut tai postaukset joilla vierailet, linkkien klikkaaminen.

Säännönmukaiset tietolähteet
Henkilötiedot saadaan asiakkaan tilauksen/kaupassa käynnin yhteydessä (puhelimitse, internetin kautta, sähköpostilla tai paikan päällä), kun käyttäjä tilaa uutiskirjeen, päivittää omia tietojaan, liittyy ilmaisiin haasteisiin, kilpailuihin tai arvontoihin. Tietoja saadaan myös evästeiden tai muiden vastaavien teknikoiden avulla.

Maksuliikenteen tiedot
Maksujen välittäjänä toimii Checkout. Maksujen välitys toteutetaan myös laskulla Visma Passelin laskutusohjelman kautta. Laskujen tekemisen sekä lähettämisen hoitaa yritys itse. Asiakkaan verkkopankkimaksamisen tai luottokortin tiedot eivät tallennu yrityksen järjestelmiin vaan jäävät maksujenvälityksestä vastaavan yrityksen tietoihin.

Henkilötietojen säilytysajat
Käyttäjän tiedot tuhotaan, kun se ei enää ole tarpeellinen käyttötarkoitusta varten. Henkilötietoja säilytetään maksimissaan 12 kuukautta sen jälkeen, kun käyttäjä on tehnyt edellisen tilauksen tai on avannut viimeisen sähköpostin tai uutiskirjeen.

Rekisteritietojen tarkistaminen
Sebwil ei tarkista asiakkaan antamien henkilötietojen oikeellisuutta. Asiakas voi muuttaa, täydentää ja poistaa asiakastietojaan ilmoittamalla siitä Sebwil:ille. Suoramarkkinointirekisterissä olevalla käyttäjällä on henkilötietolain §26 mukaisesti oikeus tarkistaa, mitä häntä koskevia tietoja rekisteriin on tallennettu. Tarkastuspyynnön toteuttamisessa suositellaan käytettävän tietosuojavaltuutetun intenet-sivuilta saatavaa lomaketta. Tarkastuspyyntö tulee lähettää kirjallisesti ja allekirjoitettuna osoitteella Oy Sebwil Ab, Kay Hartwallintie 2, 01150 Söderkulla. Jos tiedoissa on virheitä, käyttäjä voi esittää rekisterin yhteyshenkilölle virheen koskevan pyynnön.

Tietojen luovutus
Rekisterissä olevia tietoja ei luovuteta sivuston ulkopuolelle markkinointi- myynti- tai mielipidetutkimustarkoituksiin. Sebwil voi kuitenkin luovuttaa asiakastietoja voimassaolevan lainsäädännön sallimissa ja velvoittamissa rajoissa viranomaisille.

Tietojen luovuttaminen ja tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.
Sähköpostilistalla olevien käyttäjien tietoja (etunimi, sukunimi ja sähköpostiosoite) siirretään EU.n tai Euroopan talousalueen ulkopuolella oleville ohjelmistolle:
• Mailchimp sähköpostiohjelma. Mailchimp on sitoutunut EU-U.S./Swiss-U.S. Privacy Shield Frameworks standardiin.
Lue lisää: https://mailchimp.com/about/security/

Rekisterin suojauksen periatteet
Rekisteri on tallennettu tietojärjestelmään ja tiedostot on suojattu normaalisti käytössä olevilla teknisillä suojausmenetelmillä, niin ettei asiaankuulumattomilla tahoilla ole pääsyä rekisteriin. Rekisterin käyttöoikeutetut tunnistetaan käyttäjätunnuksin ja salasanoin, jotka myönnetään Sebwilin henkilökuntaan kuuluvalle, jonka asemaan rekisterin käyttö liittyy. Yritys käyttää aina suojattua yhteyttä kun käsittelee henkilötietoja.

Rikkomuksista ilmoittaminen
Mikään internetin tiedonsiirtomenetelmä tai sähköinen tallennusmuoto ei ole täysin turvallinen, joten yritys ei voi taata täyttä turvallisuutta. Jos yrityksen tietoon tulee tietoturvarikkomus, se ilmoittaa siitä asianosaisille käyttäjille, jotta he voivat tehdä tarvittavat suojaustoimenpiteet. Yritys sitoutuu ilmoittamaan asiakkaillen kaikista heidän tilinsä turvallisuutta koskevista asioista, jotta he voisivat täyttää omat lakisääteiset ilmoitusvelvollisuudet.

Käyttäjän velvollisuudet
Käyttäjän tietojen turvassa pysyminen edellyttää myös, että käyttäjä varmistaa omien tilien tietoturvan käyttämällä riittävän monimutkaisia salasanoja, vaihtamaan niitä säännöllisesti ja säilyttämään niitä asianmukaisesti. Käyttäjän on myös itse varmistettava omien laitteiden turvallisuus.

Alaikäisten turvallisuus
Yrityksen maksulliset palvelut eivät ole tarkoitettuja alaikäisille. Alaikäisellä yritys tarkoittaa alle 18vuotiaita.

Käyttäjän oikeudet
Sivuston käyttäjällä on seuraavat oikeudet:

  • Käsittelyn rajoittamisen oikeus
  • Tietojen siirto-oikeus
  • Tiedonsaantioikeus
  • Korjausoikeus
  • Suostumuksen peruuttamisen oikeus
  • Oikeus tulla unohdetuksi

Käyttäjällä on oikeus kieltää rekisterin ylläpitäjää käsittelemästä häntä koskevia tietoja suoramainontaa, muuta suoramarkkinointia tai etämyyntiä sekä mielipidetutkimusta varten.

Linkit kolmansien osapuolien verkkosivuille
Viikkokirjeet voivat sisältää linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivuille. Linkitetyt verkkosivustot eivät ole yrityksen hallinnassa, eikä se vastaa kolmansien osapuolten verkkosivustojen sisällöstä tai heidä sivustojen linkeistä. Jos käyttäjä siirtyy linkitetylle sivustolle, hänen tulee tutustua evästeiden keruutietoihin, yksityisyydensuojaperiaatteisiin ja muihin käyttöehtoihin itse.

Evästeet
Evästeet ovat pieniä tiedostoja, jotka tallentuvat käyttämäsi laitteen (tietokone/mobiililaite) selaimeen. Näillä yritys pystyy tunnistamaan kävijän, joka vierailee sivustolla useasti. Jokainen eväste vanhenee tietyn ajan kuluttua. Yrityksemme käyttää omilla sivuillaan evästeitä ja käyttämällä yrityksen sivustoa annat suostumuksen evästeiden käyttöön tällä sivustolla kuvatulla tavalla. Yritys käyttää seuraavia evästeitä:

  •  Kirjautumis- ja toimintaeväste (esim. asetuksen tallentumisen kirjautumisen yhteydessä
  • Analyysievästeet (Google Analytics, tiedon avulla yritys parantaa sivuston toimivuutta)
  • Kohdistetut- mainosevästeet (Facebook ja Google, mainonnan kustannustehokas käyttö, eivät sisällä henkilötietoja)

Muut sivustot, joille mahdollisia linkkejä on, keräävät myös evästeitä ja käyttäjän tulee itse hyväksyä jokaisen sivuston evästeet.
Evästeiden poistaminen Sinulla on täysi oikeus poistaa tai estää evästeitä: tutustu selaimesi asetuksiin, koska toimenpiteet ovat selainkohtaisia. Huomaathan kuitenkin että toimimalla näin, se saattaa vaikuttaa verkkosivumme tehokkaaseen käyttöön ja sallimalla evästeet varmistat sivustomme sujuvamman käytön.

Tietosuojan ja rekisteriselosteen muuttaminen
Rekisteriseloste ja tietosuoja tarkistetaan kaksi kertaa vuodessa, jolloin ne voivat muuttua. Muutoksesta tiedotetaan heti päivityksen yhteydessä. Käyttämällä sivustoa hyväksyt automaattisesti uuden tietosuojan ja reksiteriselosteen ja jos et hyväksy niin sinun tulee välittömästi lopetta sivuston käyttö.

Käyttäjällä on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, mikäli olet tyytymätön yritykselle lähettämäsi valituksen käsittelyyn: https://tietosuoja.fi/yhteystiedot

Lisätietoja: Rekisteriin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä sähköpostilla: mail@sebwil.fi